Wednesday, November 27, 2013

Tormituuled ja tulvavesi.







Öösel hakkas tuul mööda plekk-katuseid kolistama ja vihmapiisad piitsutasid akent. Tõeline maru! Porvoos on väga palju plekk-katuseid, minu majal ka. Ja mulle hullult see kolistamine ja vihmarabin vastu plekki meldib. Eriti siis kui istuda keldrikorrusel saunalaval ja kuulata tuule märatsemist kusagil 4 korrust ülalpool. 
Hommikul paistis päike, aga oli külmaks läinud. Tuul oli veidi taltunud, aga võimutses ikka veel ja päris ebameeldiv oli. Mul oli asja alla jõe äärde, tahtsin pildistada ja oli vaja minna üle silla Taidetehasesse kinopileteid ostma. Jälle oli arvutis mingi kala ja ei saanud pileteid internetist osta, täna aga linastub siin Diana film viimast päeva. tahan seda kindlasti näha, kuigi juba ette tean et see mulle ei meeldi. 
Randa jõudes oli seal selline lainetus mida makunagi näinud polnud . Meie rahulik Porvoo porijõgi möllas ja mässas nagu meeletu, lausa vahuharjad olid vee peal. Uskumatu!









Nii kõrgel ja kaldas kinni pole vesi isegi kevadisel jääminekul olnud, ja ka haihgla juures oli tuul veed randa puhunud. Sügise imed...

No comments: