Tuesday, June 18, 2013

Valgete lillede aeg...










Põhjamaade kevad on imeline...võibolla tundub ta eriti imeline meile põhjamaalastele enestele, sest kui on üle elatud taaskord pime ja porine sügis ja igikestev valguseta talv, siis pole ka ime et hing ihkab midagi helgemat. Ihkab kevadet, päikest, soojust, lillelõhna  ja liblikaid.
Ülaste aeg siin Porvoos ületab minu jaoks kõik senised ülserohked ajad. Ülane on lihtsalt nii tohutult ilus lill, et ma ei jõua ära imestada et loodus suudab ja tahab ja raatsib neid pakkuda sellistes kogustes, ...ja täitsa tasuta! Siin Porvoos on neid ülaselagendikke küll ikka üsna paljudes kohtades, kus metsaalune lausa valgeks õitseb. Kahjuks üks kena lagendik haigla läheduses pidi loovutama oma maa uusrajooni pere-elamute ehitamiseks. Tööl mõlemad Raijaga koos kurvastasime selle üle, tema mäletas kuidas ta lapsena jalgrattaga seal käis emadepäevaks ülaseid korjamas.
   Aga minul on siin oma kodu lähedal üks spetsiaalne koht, mis on lausa nagu võluriik. Seal kasvab suurte puude varjus tohutult neid valgeid tähekesi, ja neid lihtsalt ei jõua ära imetleda. Nagu mu kirjasõbranna Heli selle kohta ütleb, küll temale saadetud piltide põhjal - ``Vöimas!!!`´ Nii see on tõepoolest, kahju vaid et ülsaste õitsemise aeg nii lühike on.










No comments: