Sunday, March 31, 2013

Pühadesosin Jänkuga.


Heihei! küll on mõnus olla kodus Tartus koos oma poegade ja lähedastega ja pühi nautida. Saabusin juba neljapäeval ja saan seekord kaua Tartus olla, tervelt 11 päeva, milline luksus!
Juba enne olime kokku leppinud minu laste isa venna perega , kes ka Soomes hetkel tööl on, et kuna tuleme sama laevaga siis oleks tore laevas kooku saada. Nii trehvasimegi kohe laeva jõudes ja valisime mõnusa nurgakese kus istuda ja vestelda. Nemad sõitsid esimest korda uue Eckerö laeva Finlandiaga. Naljakas et olen kuulnud et paljud tihedalt sellel liinil sõitjad eelistasid ja nutavad taga vana laeva, Nordlandiat. Nojah, vana ja räämas ja üsna räsitud ta ju oli, aga kui ikka aastakümneid sõidetud siis teatud nostalgia tekib ka minus. Aga no, laev on laev. Peaasi et ühelt kaldalt teisele viib . Ja Finlandia teeb seda ka nüüd kiiremalt, 2 ja poole tunniga. Kuigi väljumisajad minule eriti ei sobi.Ja kui veel toredate kaaslastega juttu vesta ja Margiti India reisimuljeid sai kuulatud, kulus see aeg küll laus märkamatult ja juba need Tallinna tornid paistsidki.
   Pole veel eriti Tartu peal ringi käinud, kuipalju siin pühademeeleolu või dekoratsioone on vms.Lumest vaba maad tundub veidi rohkem olevat kui soomes, ja loodan et päikest ikka jätkub ka kogu puhkuse ajaks. Ees on mitmed meeldivad kokkusaamised tuttavatega ja käigud raamatupoodidesse.
   Kuna kohtusin sellise toreda Jänkuga, seda küll Porvoo Taidetehtaas, sai oma soovid edasi antud ja munad ongi kohal, kohe hakkame koos Ivo ja tema pruudiga neid kunstiliselt töötlema. Kena pühadeaega kõigile! 

No comments: