Sunday, July 11, 2010

Tippkuumus. Serial Killer is back!



Heihei, suvi jätkub ja paistab et asja võetakse kõrgemal pool ikka Jjumala tõsiselt, sest kuumus aina kasvab. Kui kasv samas tempos jätkub, saab varsti juba põrgukatlast ka maigu suhu. Just päevauudistest kuulasin, eelolevaks nädalaks lubatakse Soome kuumarekordit, kuni 35 plusskraadi, mis peaks üle lööma kõik endised, isegi 1914 aasta kuuma suve. Kui elame, siis näeme. Ja selle kuumuse ajel pannakse nüüd soomes siis käima selline kodanikukeskne ilmaennustus mis annab teada kodanikele eelseisvatest nii tippkuumustest kui tipp-pakastest, et eelkõige tagada just riskigruppide, st. laste, vanurite ja haigete eeldatavalt hea käekäik. No täna küll kiirabisireen undab akna taga hommikust peale ja üsna tihti, ju neid rollaatoritega mutikesi ka vast tänavatelt kokku korjatakse. Mina ka , kuigi eile juba mõtlesin mida kõike ma täna endale poest ostan, otsustasin hoopis tubaseks jääda, mõttetu oli selle kuumaga hakata lihtsalt toidu ostmise pärast poodi minema. Pealegi selgus külmkappi revideerides et mul nagu kõike on, et erilist vajadust pole millegi järele.
Teadmiseks Ivole, kes asjast aru saab - Sarimõrvar on tagasi ! Kuulsin teda juba enne kui nägin, tunnen paljusid juba häälest ära ja tal on tegelikult väga meeldiv hääl. Kuna päev oli kuum, ilmus ta väga imposantses olekus, nimelt palja ülakehaga, jalas mustad teksad ja nahksed kauboisaapad. Juuksed olid pikemaks kasvanud, tegelikult jumala meeldiva välimusega meesterahvas. Ma veits olin pabinas, et küsib et no kus siis eesti keele sõnad on ja miks meile pole jne. Aga ei, kõlas hoopis sõbralik tervitus Cuidaas kääzi käib? Ja siis sujuvalt läksime üle taas eesti keele sõnade õppimisele ja kõik oli normis. Meiega liitus ka Cristian, kelle isa oli olnud norrakas, ja too hakkas mulle norra keelt õpetama. Nii et rahvaste sõprus missugune!
Eks siis vaatab kuidas homme see tööpäev seal õhuta haiglas läbi saab, siis õnneks jälle 2 vaba päeva tulekul, ja silmaarsti juurde minek ka. Vast ikka kunagi juhtub midagi huvitavat ka, siiani on küll elu suht igav olnud, aga selle eest stabiilne ja turvaline, nagu siin soomes tavaks on. Täna oli millegipärtast jälle jube koduigatsus peal, lugesin Juta Raudnaski eesti toitude blogi ja vaatasin tema koduseid eestimaa pilte, see leevendas veits ja siis tuli Ivo messi, saime suhelda pikalt.
Valdur oli messingeris täna esimest korda, vilkus roheliselt aga minu tervitustele ei reageerinud. Huvitav, ometi ta ju minu sisse oli lülitanud, eks näe. Ilmselt Londonis on nüüd ka jube kuumus, kujutan ette kui raske seal seda taluda, aga no saab mere äärde sõita. Kuigi, tean et tegelikult ei sõida nad kuhugi...isegi mina ei viitsi seda paari peatust bussiga sõita mere äärde, isegi ei viitsi ühte tänavavahet alla jõeäärde minna...

Piltidel näha tüüpilisi rootsi stiilis puumaju, nagu neid siin rootsipärases linnas kõikjal kohtab. See parempoolne meenutas meile Ivoga koha väga Segasumma suvila maja , puuduvad ainult Pipi Pikksukk, ahv ja Hobune. Võibolla neid lihtsalt pole näha või neid pole kodus. Aga maja on siin Porvoos täiesti olemas.

No comments: