Thursday, July 8, 2010

Jätkuv kuumus

Kisub juba südaööks, aga väljas on valge ja mingi kolme tunni pärast tõuseb päike. Põhjamaa valged ööd siis, aga põhjamaast on küll asi kaugel sest juba ma ei tea kui kaua valitseb siin tappev kuumus ja selline nagu soomlased ütlevad hiostava ilma. No et higi lendab kogu aeg. Ainuke koht kus normaalselt hingata saab on kauplustes, päeval jalutasingi linnas ja liikusin poest poodi lihtsalt selle pärast et toas on ka jube palav. Tibatas ka paar tilka vett, aga vihma mis lubatud, ei tulegi vist enne sügist.
Haiglas jätkuvalt jube tamp, no täna on vaba ja hommikul lihtsalt magasin nii kaua kui suutsin. Väsinud ka nagu ei ole, lihtsalt selles palavuses seal füüsilist tööd teha on nii et selline tunne et ajud voolavad koos higiga minema. Kõigil on raske ja kõik on väga toetavad ja mõistvad, hea on tööd teha.
Kogu Porvoo mattub magusate lõhnade alla, vaatamata sellele kuumusele. Pühapäeval jalutasin läbi Roosipargi linna ja ei saanud aru mis ja kus nii magusalt mee järele lõhnab?! Üle tänava ehitis, pärnasid pole, roosid on ilusad aga ei lõhna...Siis alles tabasin ära - valge ristik! Kodus meil ikka tuli luha pealt see magus mesika lõhn, nüüd seda enam pole, aga siinne ristiku lõhn on ikka midagi harukordset. Ja seda valgeristikut on paljudes kohtades, haigla juures ka. Ja muidugi uppub kogu Porvoo roosidesse ja kibuvitsadesse, õisi on ikka nii tohutult et tundub uskumatuna.Vanalinn on turiste täis, istusin pingil ja kuulasin lihtsalt hispaanlaste juttu, muidugi midagi aru ei saanud aga tundub et kui seal maal oleks siis ikka õpiks keele üsna ruttu selgeks, no nii laias laastus sest grammatika olevat keeruline.
Lilli tütar helistas eile, küsis veel nende Ivo tulumaksu asjade kohta. Jutustas et Lillil oli Ivost ikka väga hea mulje jäänud ja temal ka, et Lilli oli kohe pikalt jutustanud kui meeldiv noormees Ivo oli ja teda kiitnud. No seda oli ikka väga meeldiv kuulda.
Ja hea ka veel see, et Sanna saatis eile sõnumi ja tahtis tööpäevi vahetada, et siis ta saaks 4 päeva vabaks. Ma just ise mõtlesin talle seda vahetust pakkuda et siis järgmine kord ise nii 4 vaba saada. Ja siis tema ise tänas ja vastas just et kui mul vaja siis tema aitab mind. Nii jube hea on töötada selliste inimestega, kes on normaalsed ja mõistvad.
No egas muud kui loen veel veidi ja lähen magama, vast ikka homme annab jahedamat ilma, siis sõidaks kuhugi vee äärde või istuks eestlastega terrassil. Evi ka kohe oli nõus. Ajaks juttu veits.

No comments: