Saturday, September 28, 2013

Teele ja Ivo kostitavad sushiga ...




...ehk sushi kolmele.
   Ühel õhtul saabusid Ivo ja Teele õhinal koju ostudega ja teatasid et täna õhtul tuleb sushi. Oh mis tore! Minus tärkas ootus ja juba ette nautisin head suupistet.
   Nemad kas on mõlemad tublid kokkajad, Ivo siis isegi paberitega kokk ja Teele see kes meeleldi teeb süüa, katsetab uusi asju ja tõega juba omab väga laia kogemust igasuguste roogade ja hoidiste valmistamisel. Ta on ka pärit kodust kus , nagu kuulukse, on alati armastatud hästi süüa, sööki valmistada ja tohutul hulgal kõiki oma aia saadusi talveks talletada. Ja nüüd ongi tore et kokku on saanud kaks tublit noort inimest, et koos kokata ja teineteise seltskonda hea suupärasega rikastada.





   Juba uue aasta tulekul kodus olles kuulsin et Teele oli oma külalistele sushit valmistanud  ja kuna seltskond oli rahvusvaheline, siis päelvinud kiidusõnu ka kellegi lausa aasia päritolu külalise suust. Nii et igati usaldatav meister. Nüüd kasutati valmistamisel siutsulõhet, marineeritud kurki, värsket kurki, avokaadot, paprikat. No mõistagi siis immutatud riis, wasabi ja ingver ka.
Kõrvale jõime kõik kokat, kuigi me kõik äsja olime just lugenud Facebookist seda õõvastavat hoiatust mis kaka meie kehasse sattudes teeb. Nojah,...aga maitseb hästi . Ja tegelikult sama õõvastavaid stoorisid võiks ehk kirjutada pigem alkoholi ja paljude muude asjade kohta, mida endale sisse sööme. Nii et kõik arvasime et kui tagasihoidlikult tarbida, siis see pisku kaokasõõm ehk ei tapa. Vast teeb tugevamaks,  st. kuna liikvel olgi gripipisik, siis et koka ehk tapab ka need oma laastamistöös ära.
   Maitsev oli küll, nämm-nämm. Kui teised juba ägisesid siis mina aga ikka sirutasin kätt ja mugisin edasi, va täitmatu. Need sushid maitsesid küll palju paremini kui viimati Porvoos sushibaarist ostetud. Kuigi ka nood valmistati koe meie silme all ja olid maitsvad küll, aga mitte nii. Kunagi paar aastat tagasi oli meil siin maja nurga taga kallis gurmeepood, kust sai tellida jaapanlasest koka poolt valmistatud sushisid. Vaat need noorte tehtud palad olid sama head või isegi paremad!
Tore kui sul on sellised head kokad ligiduses, kes maitvate palade laualejõudmise eest hoolitsevad.

No comments: