Monday, December 2, 2013

Its snowing!




Hakkasin just aknaribisid kinni tõmbama, ja kui pilk aknast välja kiikas siis ei uskunud ma süna otseses mõtts oma silmi! Suure ähmiga kohe ei leidnud prillegi üles, aga kui ma prillid ninale sain siis oli tõesti võimalus näha et ma polnud eksinud - maa oli valge ja väga tasakesi, väga pisikesi , aga siiski midagi lumehelveste laadset hõljus taevast alla. No igatahes maa on valge, aga praegu kui neid ridu kirjutan siis plõksib vastu akent juba pigem vihmapiisku. No on siis seda lund tõesti nii palju tahetud? Aeg ju juba ammu sealmaal...Aga Porvoos on need mustad jõulud no mitte just sagedane, aga siiski vist küllaltki tihti esinev nähtus. Nii et kui jutt ilmale läheb siis umbes nii et no tore oleks, aga näed sel ja sel aastal ka ei tulnud lund. Mina oma siinelamise ajal olen selle ühe jõuluõhtu ilma lumeta ja laussajus pidanud üle elama, aga siis olid mu pojad mulle toeks, võtsime vihmavarjud ja tellisime takso treppi, et kirikusse saada. Nojah...Soome ikka selline ilm ei sobi.
   Eks näis kaua see tänane lumekübeke siis püsib.Aga vanalinn on jõuluks juba valmis, vaateaknad kaunistatud ja küünlad süüdatud. Jõulumuinasjutt võib alata. Kui nüüd veel lund ka tuleks!

2 comments:

Louisette said...

Wonderfull fotos, greeting from Belgium

Biancat said...

Thank you for visiting my blog. Yes, it's snowing, but this year we spend extremely snowless winter, and dont have this beautiful winter feeling as always.